Siirry sisältöön

Usein kysyttyä

Sinun ei tarvitse ostaa lippua etukäteen. Voit ostaa lipun suoraan kuljettajalta kyytiin noustessa. Huomioithan kuitenkin, että ostamalla etukäteen nettilipun varmistat paikkasi autosta. Toivomme, että asiakkaat varaavat aina tasarahan maksua varten. Vältä 50 euron ja sitä suurempia seteleitä, sillä kuljettajan vaihtokassa on rajallinen.

Voit kuljettaa lemmikkejä Soisalon Liikenteen busseissa. Lemmikkejä voi kuljettaa bussissa vain saattajan kanssa. Mukaan voi ottaa vain tavallisia vaarattomia lemmikkejä. Lemmikkieläimen kanssa sijoitutaan aina auton takaosaan, jotta niistä mahdollisesti aiheutuva haitta on minimaalinen. Saattajalla on vastuu lemmikkieläimistä, ettei niistä ole turhaa häiriötä, eikä niitä saa sijoittaa istuimille eikä niitä saa pitää irrallaan. Jos bussissa on allergisia matkustajia on heillä ensisijaisesti oikeus valita paikka ja tarvittaessa jopa pyytää kuljettajaa estämään lemmikkiä nousemasta bussiin. Matkustajat eivät kuitenkaan voi estää opas- tai avustajakoiraa nousemasta autoon.

Lemmikin kuljetuksesta peritään 5 €:n lisämaksu. Opas- tai avustajakoirasta ei peritä erillistä maksua.

Voit kuljettaa polkupyörän Soisalon Liikenteen bussissa. Polkupyörien enimmäismäärä on 1 pyörä per henkilö ja vuorosta riippuen pyöräpaikkoja on saatavilla 1-2 kpl. Suojaathan pyöräsi kuljetuksen ajaksi asianmukaisella tavalla. Maksu polkupyörästä on 10€.

Noudatamme nettilippujen osalta Matkahuollon käyttö- ja matkustusehtoja. Sinulla on on mahdollista peruuttaa lippu 24h ennen matkustusajankohtaa. Lipun voit perua Matkahuollon Nettilipun peruutuslomakkeen kautta 9€ palvelumaksua vastaan. Tarkempia tietoja asiasta löydät täältä.

Kaikki vähintään 7-vuotiaat ja sitä vanhemmat lapset voivat matkustaa yksin Soisalon Liikenteen bussissa. Kuljettaja ei pysty huolehtimaan yksin matkustavista lapsista matkan aikana ja lisäksi hän saattaa poistua autosta matkan aikana esimerkiksi rahdin tekoa varten. Paras istumapaikka lapselle on lähellä kuljettajaa olevilla penkeillä.

Toivomme, että aikuinen toimii lapsen saattajana linja-autoon ja määränpäässä aikuinen noutaa lapsen pois linja-autosta.

Voit tutustua bussin tarkkaan reittiin Matkahuollon verkkokaupassa. Siellä voit hakea matkaa lähtöpaikan, määränpään ja päivämäärän mukaan. Sen kautta voit nähdä matkalla olevat pysäkit ja paikkakunnat. Voit tarkastella matkoja ilman lipun ostoa.

Halutessasi nousta pysäkiltä kyytiin, pysäytä bussi hyvissä ajoin nostamalla kättäsi ja varaa valmiiksi lippu tai sopiva raha. Pimeän aikaan taskulampun valo tai heiluva heijastin auttaa kuljettajaa huomaamaan sinut pysäkillä. Bussista poistuttaessa paina pysähtymisnappia hyvissä ajoin ennen pysäkkiä. Näin toimimalla helpotat kuljettajan työtä ja nopeutat muiden matkantekoa.

Suosittelemme, että matkustajat noudattaisivat viranomaisten ohjeita kasvomaskien käytöstä. Ajankohtaiset ohjeet löydät THL verkkosivuilta.

  • Tule kyytiin vain terveenä
  • Huolehdi käsi- ja yskimishygieniasta
  • Pidä 2m turvaväli
  • Huolehdi riittävästä istumaetäisyydestä
  • Nouse kyytiin etuovesta ja poistu takaovesta

Käytössämme on myös tartuntatautilain mukainen suunnitelma matkustajavirtojen ohjaamisesta.

Tietoa

chevron-down